Prednosti učenja u grupi


Mnogi misle da je najefikasnije učiti jezik individualno s profesorom. Međutim, učenje u grupi ima dosta prednosti koje bi trebalo uzeti u obzir pri donošenju odluke.

 

KOMUNICIRATE S LJUDIMA NA VAŠEM NIVOU

Važnost profesora ne dovodi se u pitanje – morate imati nekog tko će vam dati smjernice i povratnu informaciju o tome kako se koristite jezikom. Ali, vrlo je korisno imati priliku da pričate s drugima koji su na istom nivou znanja kao i vi.

Group of college students doing homework in the library

Zašto?

Prva stvar – možete se usporediti. Dobijete sliku o tome kako zvučite u odnosu na druge. Ako čujete da ste fluentniji i rječitiji, to vam daje samopouzdanje. Ako je slika obrnuta, onda možete saznati kako bi trebali zvučati, što vam može dati ideju na čemu treba više poraditi. U ovoj procjeni mišljenje profesora od ključne je važnosti (posebno za one koji su previše samokritični).

Drugo – možete učiti jedni od drugih. Često polaznici imaju različite prednosti i slabosti. Ako vam nešto nije jasno, drugi učenici koji su to savladali mogu vam priskočiti u pomoć. Istina je da to može biti mač sa dvije oštrice, tako da je najbolje o nedoumicama diskutirati s nekim tko je jako dobar u grupi, ali provjeriti s profesorom.

Treće –  vježbate slušanje. Možete li prepoznati što su drugi pravilno rekli, a što pogrešno? Time mislim na to da li možete prepoznati ono što ste učili prethodno, a ne da drugima treba „loviti greške“. Ovdje važi ona poslovica da se na tuđim greškama uči. I ne samo to, profesor će, ispravljajući druge, više puta ponavljati ono što je važno, što je dodatna prilika da to zapamtite i da se fokusirate na to.

bigstock_Young_High_School_Students_26032191-538x218

 

BIT ĆETE DISCIPLINIRANI

Učenje jezika traži samodisciplinu. Treba vam ili to ili velika motivacija da biste u učenju imali kontinuitet koji daje najbolje rezultate. Mnogi polaznici tečja  kažu da su odustali od rada s privatnim profesorom jer su stalno pomjerali i otkazivali sate iz svakakvih razloga.

UPOZNAT ĆETE NOVE LJUDE

Na engleskom se kaže the more, the merrier, što bi kod nas značilo što više, to bolje. Iako ove riječi ne treba shvatiti previše doslovno, jer je negdje optimalan broj polaznika od šest do osam,  atmosfera učenja u grupi često je zabavnija i opuštenija. Kad ste sami s profesorom, usmjereni ste samo na sebe i uglavnom ste dosta ozbiljniji. U društvu drugih, ima više prilika za smijeh i šalu. Na te satove dolaze ljudi s kojima dijelite barem jedan interes tako da stvarate nove kontakte; i ne samo to, možete proširiti krug prijatelja, a možda i pronaći novu ljubav.

Saznajte

(for an English version, scroll down) Godinama su članovi Pappagallo…

Planet Pappagallo je mjesto gdje se jezici usvajaju na najzabavniji…

Program POLIGLOT škole Pappagallo omogućuje najbolje ulaganje u Vaše dijete.…

Pappagallo stavlja akcent tamo gdje treba za postizanje najučinkovitijih rezultata…

Ljeto je vrijeme za odmor i zabavu. Učenici škole Pappagallo…